KONCERTS ATCELTS! - KRĀSAS - duets UMS `n JIP no Šveices

Notiek: 3. augusts 20:30 - 22:00

UMS ’n JIP ir augstas raudzes ansamblis no Šveices, kas velta visu savu uzmanību laikmetīgajai mūzikai. Tā sastāvā ir blokflautiste Ulrike Maijere-Špona un kontrtenors Havjērs Hāgens.


UMS ’n JIP jau vairākkārt viesojušies Latvijā (festivālā “deciBels”), un viņu plašajā repertuārā ir arī latviešu komponistu mūzika. Šī koncerta pirmatskaņojums savukārt būs saausts ar Arta Ostupa dzejas rindām. Līdzās varēsim izbaudīt šveiciešu duetam veltītos darbus, kurus rakstījuši komponisti no visas pasaules.
 
Havjērs Hāgens reflektē par četriem Heinriha Heines dzejoļiem, kurus ciklā “Gulbja dziesma” iemūžinājis Francis Šūberts; Roibens de Latūrs, kura mūziku atskaņojuši arī Nash Ensemble un Evelīna Glennija, mūzikā apcer indoeiropiešu pirmvalodas izcelsmi; Luiss Kodera Pudzo, skaņradis, kas sadarbojies ar Klangforum Wien, Ensemble Modern, Ensemble Intercontemporain un citiem gigantiem, pievērsies franču dzejnieces Irēnes Gojrādas tekstiem; bagātīgi godalgotais Andreass Koti savā skaņdarbā atsaucas uz Vladimira Nabokova “Lolitu”, un skaņdarbu UMS ’n JIP veltījis arī modernās Tokijas klasiķis Motoharu Kavašima.
 
No 1. līdz 6. augustam Madonā norisināsies 23. latviešu mūzikas svētki. Tā ir iespēja vasaras vidusnogrieznī baudīt un iepazīt latviešu komponistu mūziku radošā gaisotnē no vecmeistaru šedevriem līdz jauno komponistu meistarklasēs kaldinātiem skaņdarbiem.
 
UMS ’n JIP ir viena no pieredzes bagātākajām mūsdienu mūzikas laboratorijām. Dueta mūziķi vienlaikus ir komponisti un atskaņotāji. Viņi organizē sadarbību ar komponistiem, vizuālajiem māksliniekiem, režisoriem, pētniekiem, universitātēm un festivāliem. UMS ’n JIP fokusējas uz ilgtermiņa sadarbību, komponistiem pasūtītos skaņdarbus viņi atskaņo nevis vienreiz, bet iekļauj daudzās dažādās programmās. Duets eksperimentē ar balss, blokflautas un elektronikas sniegtajām iespējām koncertos, iestudējumos un instalācijās. Kopš 2007. gada abi mūziķi uzstājušies vairāk nekā 1000 reižu, pirmatskaņojot vairāk nekā 100 skaņdarbu. To autori ir gan jaunie komponisti, gan leģendāri skaņraži – Heiners Gēbelss, Volfgangs Rīms, Maurico Kāgels un citi.
Ieejas maksa 5 EUR (Biļešu iepriekšpārdošana “Biļešu Paradīze” kasēs)
Latviešu mūzikas svētku koncertu abonements 15 EUR (tikai “Biļešu Paradīze” kasēs)
Biļetes būs iespējams iegādāties arī koncerta norises vietā stundu pirms koncerta (“Biļešu Paradīze” kasē Madonas kultūras namā)
 
Koncertu laikā ilustratīvi māklsinieciskiem mērķiem un nolūkā informēt sabiedrību par notikušo pasākumu var tikt veikta fotografēšana, video un/vai audio ieraksta veikšana.
 
 

2019. gada 25. maijs

a t z i ņ a

Mēs kaut ko radīt varam tikai pēc savas iekšējās pasaules, sava garīguma, savu spēju un iespēju robežas. Mūsu apziņai ir liels iespaids no ārējās pasaules. Radot ko jaunu mēs patiesībā radam pasauli – tādu, kādu to redz mūsu iekšējais “es”.

teksta autors: nezināms
fotogrāfijas autors: Jānis Porietis


Piesakies jaunumiem
Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes © 2024 Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skola »