NYX Trio un dzejniece Madara Gruntmane

Notiek: 1. augusts 18:00 - 19:30

Latviešu komponistu kamermūziku flautai, vijolei un klavierēm atskaņos NYX Trio, un mūzika vīsies ar dzejnieces Madaras Gruntmanes dzejoļiem. [...]


Dzirdēsim Artūra Grīnupa, Arnolda Šturma, Imanta Zemzara un Jāņa Lūsēna kompozīcijas, jaunā pārlikumā pirmatskanēs Riharda Dubras “Rudens kaislības”. Pie jaunākiem komponistiem vēl gribas pieskaitīt Jēkabu Nīmani, dzirdēsim viņa Divertismentu un tango, būs arī vijolnieces un komponistes Montas Vērmanes mūzika un pasaules pirmatskaņojums – Aigara Raumaņa “Slēgtais pagalms” pēc Paula Bankovska pasakas motīviem.
 
NYX Trio sastāvā spēlē flautiste Anete Toča, vijolniece Tatjana Ostrovska un pianiste Ieva Sarja.

No 1. līdz 6. augustam Madonā norisināsies 23. latviešu mūzikas svētki. Tā ir iespēja vasaras vidusnogrieznī baudīt un iepazīt latviešu komponistu mūziku radošā gaisotnē no vecmeistaru šedevriem līdz jauno komponistu meistarklasēs kaldinātiem skaņdarbiem.

No 1. līdz 6. augustam Madonā norisināsies 23. latviešu mūzikas svētki. Tā ir iespēja vasaras vidusnogrieznī baudīt un iepazīt latviešu komponistu mūziku radošā gaisotnē no vecmeistaru šedevriem līdz jauno komponistu meistarklasēs kaldinātiem skaņdarbiem.
 
Kamermūzikas vienība NYX Trio dibināta 2011. gada rudenī. Trio intensīvi koncertējis Latvijā, uzstājies Londonā Vestminsteras katedrāles zālē (Westminster Cathedral Hall), Gibraltārā Konventa zālē, Džersijā Mākslas centrā un Gērnsijas St. James koncertzālē. Ar vairākām kamermūzikas programmām NYX Trio piedalījies Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra rīkotajās kamermūzikas dienās, uzstājies Latvijas Radio “Klasika” rīkotajā tiešraides koncertā, veicis ierakstus LR fondiem, ansamblim veltīts vairāk kā desmit jaundarbu un aranžiju. NYX Trio veidojis koncertprogrammas un iniciējis dažādu multimediālu projektu tapšanu sadarbībā ar ebru mākslinieci Andu Kolosovu, dzejnieci Madaru Gruntmani, aktrisi Karīnu Tatarinovu, ornitologu un video mākslinieku Edgaru Dzeni. Trio papildinājies meistarklasēs pie Gildholas Mūzikas un Drāmas skolas (Londona) profesores Žaklīnas Rosas (Jacqueline Ross).
Dzejniece Madara Gruntmane 2015. gadā ieguva gadskārtējo Latvijas Literatūras skatītāju simpātijas balvu par dzejoļu krājumu “Narkozes”, kas tika nominēts Literatūras gada balvai kategorijā “Spilgtākā debija”. Tā tulkojums Narcoses Martas Ziemelis un Ričarda O’Braiena atdzejojumā iznācis Lielbritānijas izdevniecībā Parthian Books un projekta Parthian Baltic ietvaros tika prezentēts Baltijas valstu dzejas festivālā Londonas grāmatu tirgū 2018. Otrais krājums  “Dzērājmeitiņa” publicēts 2018. gadā.
Biļetes būs iespējams iegādāties arī koncerta norises vietā stundu pirms koncerta
(“Biļešu Paradīze” kasē Madonas kultūras namā)

Koncertu laikā ilustratīvi māklsinieciskiem mērķiem un nolūkā informēt sabiedrību par notikušo pasākumu var tikt veikta fotografēšana, video un/vai audio ieraksta veikšana.

 

 
 

2019. gada 25. maijs

a t z i ņ a

Mēs kaut ko radīt varam tikai pēc savas iekšējās pasaules, sava garīguma, savu spēju un iespēju robežas. Mūsu apziņai ir liels iespaids no ārējās pasaules. Radot ko jaunu mēs patiesībā radam pasauli – tādu, kādu to redz mūsu iekšējais “es”.

teksta autors: nezināms
fotogrāfijas autors: Jānis Porietis


Piesakies jaunumiem
Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes © 2024 Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skola »